Je bevindt je hier: Home » Informatie » Nespresso/cupsysteem

Nespresso/cupsysteem

Er zijn verschillende systemen op de markt die werken met capsules of zogenaamde “servings”. De basis ligt er in dat de koffie per portie in een capsule of een sachet of pad wordt aangeleverd. U stopt deze in het automaat en kunt direct koffie zetten. Het voordeel hiervan is dat het erg schoon werkt en de apparaten over het algemeen flink goedkoper zijn dan halfautomaten en volautomaten. Bovendien zijn de apparaten makkelijker en goedkoper in onderhoud en hoef je niet zelf koffie te malen.

Een nadeel is dat de koffie per kopje duurder uitpakt. De capsules zijn gemiddeld genomen duurder dan gemalen koffie of hele bonen en de keuze in koffiesoorten is gelimiteerd aan dat wat de aanbieder in zijn assortiment heeft. Het assortiment verschillende koffiesoorten van Nespresso is echter heel behoorlijk en ook voor de servings is een goede oplossing gevonden. Veel koffiezaken kunnen de servings namelijk vullen met uw favoriete koffie!

De prijs per kopje is dus duurder, maar het gemak is groot. En als u de aanschafprijs van de benodigde machine meetelt, kunt u behoorlijk wat kopjes zetten met een capsulesysteem voordat de kopjes duurder worden dan wanneer u een half- of volautomaat koopt.

Een Nespresso apparaat heeft een aantal voordelen t.o.v. een een “gewone” espressomachine:

  • Het apparaat is vaak goedkoper
  • Het apparaat is meestal kleiner
  • Het is absoluut de makkelijkste manier om lekkere koffie te zetten
  • Door de capsules blijft de koffie optimaal vers.

Bij de aanschaf van een Nespresso of cupsysteem apparaat zijn en aantal zaken goed om vooraf te weten:

  1. Nespresso of andere systemen
  2. Handwerk of automatisch
  3. Afvalbakje voor gebruikte capsules
  4. Cappuccino maken
  5. Programmeerbaar of niet?

Nespresso of andere systemen

De eerste keuze die u dient te maken is of u een Nespresso systeem kiest of een ander capsule of servings systeem wilt hebben. Nespresso is een prettig systeem en biedt een ruime keuze aan verschillende koffiesmaken. Een nadeel is dat deze alleen te bestellen zijn bij Nespresso of te koop zijn in een van de speciale Nespresso shop-in-shops. Koopt u een apparaat dat gebruik maakt van servings, dan kunt u deze bij de betere espressowinkel laten vullen met uw favoriete koffiesoort en heeft u dus meer vrijheid. Er zijn ook systemen op de markt die zowel servings als gemalen koffie aankunnen.

Bekijk hier alle Nespresso apparaten

Handwerk of automatisch

Een belangrijk onderscheid dat men kan maken in de verschillende machines is dat bij sommige apparaten de hoeveelheid water vooraf is in te stellen en bij andere niet. Heeft het apparaat deze functie niet, dan zult u zelf de water toevoer moeten stoppen. Veel apparaten zijn uitgerust met 2 instelbare knopjes: 1 voor een kleine koffie (espresso) en 1 voor een grotere koffie. Stelt de juiste hoeveelheid water in naar uw eigen smaak of naar de grootte van uw kopjes en het apparaat onthoudt de instelling.

Bekijk hier alle nespresso-apparaten waarbij de hoeveelheid water in te stellen is

Afvalbakje voor gebruikte cups

Hoe meer koffie u drinkt, hoe groter uw behoefte aan een flink afvalbakje. Na het zetten van een kopje koffie, distribueert uw apparaat het gebruikte capsule naar het afvalbakje. Het spreekt voor zich dat een groter afvalbakje, meer capsules opvangt voor u het dient te legen.

Cappucino maken

Houdt u van cappuccino? En wilt u die in een handomdraai kunnen maken? Dan is een apparaat als de Lattissima of de Krups Citiz&Milk de perfecte oplossing voor u. Het apparaat heeft een afneembaar melkreservoir en u hoeft slechts op de knop te drukken om een perfecte cappuccino te maken. Het reservoir met de melk zet u daarna gewoon weer in de koelkast zodat de melk langer vers blijft. Na het maken van een cappuccino reinigt het melksysteem zichzelf. Een andere goede optie (als u deze machine te duur vindt) is om naast een Nespresso apparaat ook een Aeroccino aan te schaffen. Een heel handig apparaatje van Nespresso dat binnen een minuut prachtig schuim voor u maakt!

Bekijk hier alle nespresso-apparaten met een cappuccinosysteem

Programmeerbaar of niet

Indien een Nespressoapparaat over programmeerbare functies beschikt kunt u een of meer van de volgende zaken instellen:

Timer:
het apparaat weet wanneer het aan en uit moet gaan.
Waterhoeveelheid:
het apparaat onthoudt hoeveel water het bij de koffie moet geven.
Koffietemperatuur:
de koffie wordt heter of juist koeler afgegeven.